Kunst in de keuken: wat kun je ophangen?

door | mrt 15, 2017

Veel kamers in een huis worden aangekleed met leuke kunstwerken en schilderijen. Van modern tot klassiek, van kleurrijke schilderijen tot zwart-wit kunst. De keuken wordt echter vaak vergeten. Terwijl goed gekozen kunst in de keuken ook die ruimte flink kan opfrissen. Wil je weten hoe? Betaalbare Kunst vertelt je waar je op kunt letten.

Inspiratie voor kunst in de keuken

Kunst stimuleert je creativiteit. Door een doordachte keuze te maken, kan het zijn dat je gerechten ook meer lef, warmte of compassie gaan vertonen. Er zijn tal van leuke schilderijen die eten of drinken als onderwerp hebben. De keuken is bijvoorbeeld een prima plaats om een komische noot aan je interieur toe te voegen. Het onderstaande schilderij ‘Man aan tafel’ laat op een grappige manier een familiediner zien.

Kunst in de keuken - man aan tafelWil je niet alleen meer weten over het inrichten van je keuken, maar ook over de verschillende kunststijlen voor in huis? Betaalbare Kunst zette de genres en stijlen eerder al voor je op een rijtje.

Tips voor het inrichten van je keuken

De keukens in de meeste huizen beschikken niet over veel vrije muurruimte. Wil je kunst in de keuken ophangen, dan moet je goed nadenken over hoe je het schilderij en de keuken het best tot zijn recht laat komen.

Hoge plafonds

Woon je in een huis met een hoog plafond? Grote kans dat je keukenkasten niet de gehele wand beslaan. Een goede plek voor een groter kunstwerk is dan boven die kasten. Het is een subtiele manier om kunst in je keuken te verwerken. Het klassieke schilderij ‘Het Avondmaal’ is vanwege zijn horizontale lijnen een goede keuze. Voor brede open vlakken.

Kunst in de keuken - Het laatste avondmaalOpen planken

Decoratieve wandplanken zijn een prima plek voor kleine schilderijen. De inspiratie voor kunst in je keuken, haal je uit je passies, je meubels, het design van je keuken en je favoriete eten. Ben je een echte vegetariër, dan is een leuk schilderij met bijvoorbeeld een groentemand een prima keuze.

Contrasterend

Heb je een neutrale, rustige keuken met grote gelijk gekleurde vlakken, dan is het erg leuk om een schilderij uit te kiezen dat een flink contrast geeft met het interieur van je keuken. Het schilderij wordt een echte blikvanger, waarmee je indruk maakt op je bezoek. De ‘Top Kok’ geeft een vrolijk contrast in een rustige keuken.

Kunst in de keuken - Top kokOpen keuken

Als je een open keuken hebt, kun je de stijl van je woongedeelte doortrekken naar je keuken. Kies een schilderij in gelijke kleurtinten en in hetzelfde genre. Op die manier betrek je de keuken bij de rest van je woonkamer en lijkt de totale ruimte nog groter. Betaalbare Kunst gaf naast deze tips voor het inrichten van je keuken, eerder ook tips voor het perfecte kunstwerk voor in je woonkamer.

Met het stilleven van granaatappels, dat je bovenaan dit blog ziet, betrek je op een subtiele manier een Oosterse sfeer in de woonkamer, bij de kunst in je keuken.

Op zoek naar andere tips om je schilderij op te hangen? Betaalbare kunst zette eerder al 5 belangrijke tips voor je op een rijtje.

Welke sfeer of stijl vind jij passend voor in de keuken? En wat is wat jou betreft een echte don’t?

0 reacties

Een reactie versturen