Scroll

OVER BETAALBAREKUNST.NL

Met meer dan 15 jaar ervaring, duizenden kunstwerken, vele aangesloten kunstenaars en eigen importkanalen is Betaalbarekunst.nl inmiddels één van de toonaangevende kunstwebshops in Nederland en België. Dit is niet over een nacht ijs gegaan. Hoe we zijn gegroeid en wie we zijn lees je als volgt.

parallax layer
HET IDEE
Betaalbarekunst.nl is een initiatief van Erik Jonkman. Zijn vader was (onder andere) een veelzijdig kunstenaar en is waarschijnlijk de reden dat hij altijd al “iets” met kunst heeft willen doen. Met name kunst betaalbaar en bereikbaar maken, met als doel de ontelbare kale muren thuis en op kantoor op te sieren.

Een laagdrempelige kunstwinkel leek een gat in de markt. Maar de specifieke ervaring miste en de hoge investeringen brachten de realisatie niet verder dan dagdromen. Een webwinkel leek het beste alternatief maar ook geen koud kunstje.

DE START
Toen Erik in 2013 kunstwebshop Startkunst.nl te koop zag staan, leek hem dit dé manier om van start te gaan. De site had immers de nodige ervaring in de kunstbranche, was goed vindbaar op Google en met de 250 voorraadschilderijen kon een goede start worden gemaakt. Vanaf de uiteindelijke koop was Erik continu bezig de webshop te moderniseren. Het domein Betaalbarekunst.nl werd gekocht, de shop kreeg een nieuw design, een shop-in-shop voor kunstenaars en vele nieuwe leveranciers.

GROEI
Met een groei van 400% per jaar was Betaalbarekunst begin 2017 rijp voor een fysieke locatie. Dit werd niet de gedroomde winkel maar een mooie ruimte in kantoorverzamelgebouw Bink 36. Een logische keuze omdat het kantoor van Betaalbarekunst al in hetzelfde pand huishield. Namelijk bij flexkantoor Nomadz, dat Erik in datzelfde jaar overnam.

Omdat dochterwebshop Betaalbarekunstopmaat.nl (die schilderijen in opdracht naschildert) eveneens een vlucht nam, werd een werkplaats betrokken en een lijstenmakerij gestart.

HET TEAM
Inmiddels bestaat het vaste team van Betaalbarekunst.nl uit drie gedreven personen. Juliette is grotendeels verantwoordelijk voor beide webshops en de verkopen op zaterdags in de galerie. Arthur (op de foto links) is naast kunstenaar verantwoordelijk voor de werkplaats, het opspannen en het inlijsten. Erik (midden) houdt zich dagelijks bezig met de inkoop, kwaliteitscontrole, ontwikkeling en verkoop vanuit de galerie. Aan de zijlijn staan Sebastiaan van webbureau Rode boei, Sandra voor alle digitale ontwerpen en dtp, Nienke voor de teksten en blogs en Online Bazen voor de online marketing.

LOCATIES VAN BETAALBAREKUNST.NL

Ons doel was en is kunst betaalbaar en bereikbaar maken. Daarom zijn wij continu bezig ons netwerk van fysieke locaties uit te breiden. Zoals je hieronder kunt zien kunnen dit eigen locaties zijn, shop-in-shops of tentoonstellingen.

Onze webshops
Onze webshops
Onze webshops www.betaalbarekunst.nl en www.betaalbarekunstopmaat.nl zijn onze voornaamste "touchpoints". Klanten kunnen zich hier goed oriënteren, ervaringen van anderen zien en lezen en kennis maken met onze unique selling points als een maand recht op retour, betaalbare (Nederlandse) kunstenaars, gratis verzending en laagste prijs garantie.
Galerie Den Haag
Galerie Den Haag
Een deel van onze online collectie te bezichtigen in onze Den Haag in Den haag. Onze galerie is openbaar toegankelijk en open tijdens kantooruren en op zaterdag van 11.00-15.00 uur. Tijdens kantooruren hebben we variabele openingstijden, maar het liefst werken wij op afspraak. Hierdoor hebben we altijd 100% aandacht voor jou!
Back to Top