Informatie over onze kunstwerken

Op deze pagina vind je informatie over onze kunstwerken. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op!

Wij verkopen kunst in de categorieën schilderijen, fotografie, digital art en metalen 3D-schilderijen.
Betaalbarekunst.nl verkoopt alleen echte, handgeschilderde schilderijen die op canvas doek met acryl- of olieverf zijn geschilderd. Onze schilderijen zijn nooit geprint. Alle schilderijen zijn op een spieraam gespannen en dus direct klaar om op te hangen. Alleen op speciaal verzoek leveren wij schilderijen op rol.
Betaalbarekunst.nl verkoopt foto’s die op zich al een kunstwerk zijn. Deze worden geprint op of achter glas of dibond. Het geheel wordt altijd inclusief ophangsysteem en soms met lijst geleverd. In elk geval zijn deze altijd direct klaar om op te hangen.
Digital art-kunstwerken zijn kunstwerken die een op een pc “digitaal” zijn vervaardigd. Door het combineren van meerdere foto’s als lagen over elkaar ontstaat een “surrealistisch’ ontwerp dat niet zomaar met klassieke technieken kan worden bereikt.
Ja, onze kunstwerken zijn altijd compleet en direct klaar om op te hangen. Schilderijen worden daarom nooit “op rol” geleverd maar zijn altijd opgespannen op een houten frame (spieraam). Andere kunstwerken (zoals AluArt) zijn ook kant-en-klaar en inclusief ophangsysteem.
Veel van onze fotografie en digital art-kunstwerken vallen onder onze AluArt-lijn. Deze kunstwerken worden geprint op 3mm dibond, afgelakt met blanke lak en voorzien van een aluminium frame inclusief ophangsysteem. Bekijk onze AluArt-info en materiaalfoto’s.
AluArt is de benaming voor een uniek product binnen ons assortiment. AluArt-kunstwerken kennen als basis dibond: een sterke combinatie van twee platen aluminium met daar tussen kunststof. Het bijzondere kenmerk van de AluArt-lijn is echter dat het oppervlak in drie lagen blank wordt afgelakt. Enerzijds zorgt de zijdeglans lak voor een authentieke uitstraling. Anderzijds zorgt deze combinatie voor een zeer betaalbaar alternatief voor materialen als plexiglas en epoxy. Bekijk al onze AluArt-kunstwerken of lees meer over AluArt.
Wij hebben vele soorten kunstwerken, kunstenaars en leveranciers. Bij elk kunstwerk geven we onder “Extra informatie” zoveel mogelijk informatie over o.a. de herkomst. Grofweg kan de volgende indeling worden gemaakt.
Onze schilderijen komen allemaal bij echte kunstenaars vandaan. Zowel van betaalbare kunstenaars uit binnen- als buitenland. Schilderijen uit Nederland komen van speciaal door ons geselecteerde betaalbare kunstenaars. Zij leveren het werk bovendien zelf en betalen ons een kleine commissie. Schilderijen uit het buitenland komen veelal uit Oost-Europa of Azië.
De meeste van onze foto’s zijn door professionele fotografen gemaakt en onder licentie uitgegeven aan partijen waar wij inkopen. Ook hier staat per kunstwerk waar en door wie het is vervaardigd. Onze Lacour fotografie kunstwerken zijn bijvoorbeeld door Olivier Lacour gefotografeerd, in licentie gegeven aan een van onze leveranciers en die deze in Nederland produceert.
De meeste van deze kunstwerken worden door professionele kunstenaars op de pc vervaardigd en onder licentie uitgegeven aan partijen waar wij inkopen. Ook hier staat per kunstwerk waar en door wie het is vervaardigd. Onze 4Dreams kunstwerken zijn bijvoorbeeld door BAS ontworpen, in licentie gegeven aan een van onze leveranciers en die deze in Nederland produceert.
Voor onze metalen schilderijen/3D-kunstwerken werken wij samen met enkele vaste leveranciers. Deze importeren de werken veelal uit Azië.
Onze eigen Nederlandse kunstenaars hebben wij op deze pagina voor je op een rij gezet. Daarnaast werken onze leveranciers met (Nederlandse) kunstenaars zoals Lacour, BAS en Liek die hun ontwerpen onder licentie laten (re)produceren in lagelonenlanden. Tot slot wordt een deel van onze schilderijen en andere kunstwerken anoniem en meestal in grote, commerciële ateliers vervaardigd. Deze importeren we zelf of wordt geleverd door onze leveranciers.
Dat komt omdat veel schilderijen tot onze vaste collectie behoren. De kunstenaars maken deze telkens na en kunnen op deze manier de prijs laag houden. Alle werken wijken daarom licht van elkaar af.
Per werk staat vermeld of het een echte foto betreft. Als dit niet zo, is meestal sprake van een kunstwerk uit onze vaste collectie en kan het geleverde werk op kleine punten verschillen. Bij digitale werken is altijd sprake van een “echte” foto en zal het geleverde werk niet afwijken.
De door ons geselecteerde betaalbare kunstenaars geven bij elk kunstwerk een Certificaat van echtheid af. Dit is een persoonlijke verklaring van waar, wanneer en waarmee het werk is vervaardigd.
Ja, een deel van onze (vaste) collectie komt uit China. Deze kunstwerken worden veelal in grote commerciële ateliers vervaardigd, maar wel door echte kunstenaars. Per ontwerp maken zij vele exemplaren waardoor de prijs zo laag kan zijn.
Ja, je kunt je hele huishouden zelf uit China importeren, maar niet net zo goed. Wij hebben vaste, betrouwbare leveranciers en kunnen de kostprijs en transportkosten drukken omdat wij groot inkopen. Als je dit zelf zou doen ben je duurder uit, heb je geen vat op de kwaliteit of krijg je zelfs helemaal niets geleverd (scammers). Eenmaal aangekomen zul je douanekosten moeten betalen en het werk nog gereed te maken voor gebruik. Voor een enkel werk kun je daarom beter snel en veilig shoppen in onze webshop.
Back to Top