Hoe kies je het perfecte schilderij voor in je woonkamer?

door | feb 15, 2017

Ben je van plan om je woonkamer opnieuw in te richten? Heb je je meubels al verschoven en de muren een ander kleurtje gegeven? Of pak je het liever wat minder rigoureus aan? Door het perfecte schilderij op te hangen, geef je je woonkamer al een heel andere uitstraling. Met een goede keuze aan kunst in je woonkamer, creëer je de sfeer die bij je past.

Het belang van kunst

Kunst bestaat in verschillende soorten, maten en genres. Betaalbare Kunst verkoopt binnenkort ook beeldende kunst. Voor schilderijen, fotokunst en digital art kun nu al bij ons terecht. Het hebben van passende kunst is belangrijk, omdat:

  • Kunst je beeld verruimt
  • Het je creativiteit aanspreekt
  • Kunst de ruimte persoonlijk maakt
  • Je met kunst een statement maakt

Het schilderij ‘Mijn weg’ in je woonkamer, kan een dagelijkse inspiratie zijn om bijvoorbeeld met je eigen doelen aan de slag te gaan.

Kunst in je woonkamer - mijn weg
Contrast of samenspel

Een van onze tips voor de inrichting van je woonkamer is de volgende: Bepaal vooraf of je met je schilderij bepaalde vormen of stijlen wilt doorzetten, of dat je juist een contrast wilt veroorzaken. Stel, je hebt een stijlvol rond of ovaal tafelblad en je zoekt een schilderij voor de muur bij de eethoek. Dan kun je bewust kiezen voor ronde en ovalen vormen in het schilderij, waardoor de elegantie doorloopt van het kunstwerk naar de tafel. Is je eettafel juist heel modern, dan past abstracte kunst daar heel goed bij.

Wat betreft kleuren geldt hetzelfde. Je kunt bij het inrichten van je woonkamer kiezen voor kleuren in hetzelfde kleurpalet als de rest van het interieur, of juist een statement maken door een contrasterende kleur uit te zoeken. Daarmee krijg je een heel ander effect.

Het perfecte schilderij is persoonlijk

Een van de belangrijkste tips voor kunst in je woonkamer is: maak het persoonlijk. Kies niet zomaar iets, maar zoek iets wat echt bij je past. Iets waar je een klik mee hebt, waar je gelukkig van wordt, of waar je een sterke passie voor voelt. Door je woonkamer op die manier in te richten, ontstaat er een sfeer die precies bij je past, waardoor jij je helemaal thuis voelt. Bezoekers krijgen meteen een indruk van je karakter. Hang dus niet willekeurig iets aan de muur, maar denk vooraf goed na over het onderwerp, genre en stijl.

Kunst in je woonkamer - Mijn weg
Andere praktische tips

Als je met zorg je schilderij hebt uitgekozen, moet je er natuurlijk voor zorgen dat het kunstwerk ook daadwerkelijk tot zijn recht komt. Praktische tips hierbij zijn:

  1. Zorg voor een goede verhouding muur / schilderij
  2. Zorg voor een goede belichting
  3. Hang het schilderij op een goede hoogte
  4. Kies een passende lijst; strak of romantisch, met of zonder passe-partout
  5. Voorkom weerspiegeling bij lijsten met een glazen of glimmende afwerking
  6. Let op het breedte-effect. Houd de vorm van de muur aan. Is je muur breder dan hoog? Kies dan voor een horizontaal schilderij, of een schilderij dat uit meerdere luiken bestaat. Is je muur hoger dan breed, dan komt daar een vierkant of verticaal schilderij beter tot zijn recht.

Voor een leuk effect van een schilderij in je woonkamer, is het dus belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de gewenste sfeer waaraan je uitdrukking wilt geven. Betaalbare Kunst snapt dat het erg moeilijk is om in je hoofd een beeld te schetsen van het effect van je gekozen schilderij op de plaats van je keuze. Daarom kunnen onze klanten gebruik maken van de proefperiode van een maand. Ben je toch niet zo tevreden met het eindresultaat? Dan kun je het gekochte schilderij ruilen of retourneren.

Meer informatie over de bovenste afbeelding ‘Africans at work’ vind je hier.

0 reacties

Een reactie versturen