Tips: online kunst kopen en verkopen

door | jun 15, 2016

Als je je kamer of kantoor wilt opvrolijken, dan kan het een idee zijn om een leuk kunstwerk op te hangen. Met een goed gekozen schilderij of afbeelding aan de muur, druk je een heel specifieke stempel op de ruimte. De stijl van het kunstwerk geeft uitdrukking aan je persoonlijkheid. Betaalbarekunst.nl biedt een overzichtelijke manier van kunst online kopen en verkopen. Jouw keuze voor onze handgemaakte schilderijen, of een van de andere kunst en wanddecoraties uit binnen- en buitenland, laat de bezoekers van de ruimte zien hoe jij in het leven staat. En wat wij nog het leukste vinden; leuke aansprekende kunst hóeft helemaal niet duur te zijn.

Waar let je op bij het kopen van kunst?

Kunst kopen klinkt heel gemakkelijk, maar dat is het niet. Want hoe bepaal je nou welk werk geschikt is en welk werk echt niet kan? De meeste mensen kunnen goed bepalen wat ze niet mooi vinden. Boordelen of een schilderij mooi genoeg is voor de gekozen ruimte is een stuk moeilijker. Betaalbarekunst.nl adviseert kunstkopers dan ook het volgende:

Kies een stijl

Beoordeel voordat je gaat zoeken welke stijl geschikt is voor jouw ruimte. Wat vind jij mooi en wat misstaat niet in de kamer? Betaalbarekunst.nl heeft een groot assortiment aan:

  1. Handgeschilderde schilderijen, gemaakt door Nederlandse en buitenlandse kunstenaars.
  2. Fotokunst, van bijvoorbeeld Urban Fotograaf Olivier Lacour.
  3. Digital Art, waarbij fotografie gemengd wordt met digitale technieken.
  4. Metalen schilderijen, dat zijn schilderijen die uit metaal zijn opgebouwd en een 3D-effect hebben.

Laat je interieur meebepalen in je keuze. Moderne kunst in een klassiek interieur geeft een gemixt beeld. De sfeer van de ruimte laat een kunstwerk helemaal tot zijn recht komen.

Bepaal de minimale en maximale afmetingen

Om de juiste grootte te kunnen bepalen, moet je een goed ruimtelijk inzicht hebben. Een klein schilderij op een grote wand, valt weg. Een te groot en opvallend kunstwerk op een kleine oppervlakte staat propperig. Als je moeite hebt om de juiste maten te bepalen, dan kan het slim zijn om een soort mal van de meest geschikte afmeting te maken en dit na te meten. Betaalbarekunst.nl biedt net als sommige andere instanties de mogelijkheid om je gekozen kunstwerk een periode op proef te hebben, voordat je tot de daadwerkelijke aanschaf over gaat.

Particulier kunst kopen zonder tussenpersoon

Helaas bestaat de kunsthandel voor een klein deel uit zwendelaars en fraudeurs. Als je zelf online een schilderij aankoopt, moet je vooraf goed onderzoek doen naar:

  1. De betrouwbaarheid van de verkopende partij, of het nu een handelaar of een galerie is.
  2. De kosten die verband houden met verzenden, retourneren, beschadigde leveringen, etc.
  3. De aanwezigheid van een echtheidscertificaat.
  4. De manier van contact leggen met de verkopende partij.
  5. De bescherming van je persoonlijke (bank)gegevens. Als je kan betalen via bijvoorbeeld IDEAL of PayPal, dan zijn je gegevens over het algemeen goed beschermd.

Sommige handelaren en galerieën werken met een tussenpersoon. Jij stort je geld op de rekening van de tussenpersoon, de handelaar stuurt het schilderij op, en bij ontvangst wordt het geld van de tussenpersoon overgemaakt naar de handelaar. De kosten voor deze werkwijze liggen hoger, omdat de tussenpersoon ook wat wil verdienen. Online kunst kopen heeft dus een aantal haken en ogen.

Betaalbarekunst.nl ontzorgt

Zoals je ziet is zelf contact leggen met kunstenaars eigenlijk best wel een gedoe. En de prijzen van de kunstwerken liggen vaak relatief hoog. Dat schrikt veel mensen af om kunst te kopen. En dat vinden wij erg jammer. Voor iedereen die zo min mogelijk risico wil lopen en veilig en betrouwbaar wil kopen, biedt Betaalbarekunst.nl een goede zekerheid dat ‘What you see is what you get’. We hebben een overzichtelijke zoekmachine, waarmee je sneller het schilderij van je keuze vindt. Door kunstwerken voor een eerlijke prijs, op een eenvoudige en veilige manier aan te bieden, hopen wij dat mensen eerder geneigd zijn om te investeren in spraakmakende of adembenemende kunst.

Je kunstwerk verkopen

Ben jij een kunstenaar met een commercieel inzicht? Verkoop je liever 5 goedkopere schilderijen dan 1 hele dure? En ben je op zoek naar een goed bezocht platform waar je je werk aan kunt bieden? Bekijk dan eens onze voorwaarden voor het verkopen van jouw werk via Betaalbarekunst.nl. Je bent baas over je eigen werk, je prijzen, begeleidende teksten en het contact met de klant. Door onze naamsbekendheid te gebruiken, bereik je je doelgroep een stuk sneller, dan wanneer je alles zelf zou moeten doen. Wij werken alleen met professionele partners. Kunstenaars die commercieel aantrekkelijke werken maken. Onze belangrijkste voorwaarden zijn dat je een constante kwaliteit levert, je je aan gestelde deadlines houdt en op een klantvriendelijke manier communiceert met onze klanten. Wij bieden je de zekerheid van een grote exposure op onze website. Zo houden we kunst betaalbaar, en leuk.

Nieuwsgierig geworden? Start hier met kunst kopen en hier met kunst verkopen.

0 reacties

Een reactie versturen

De waardering van www.betaalbarekunst.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 1869 reviews.