Aluminium schilderijen

AluArt is de benaming voor een een unieke lijn van aluminium schilderijen binnen ons assortiment. AluArt-kunstwerken kennen als basis dibond: een sterke combinatie van twee platen aluminium, waar de afbeelding direct op wordt geprint, met daar tussen kunststof. Het bijzondere kenmerk van de AluArt-lijn is echter dat het oppervlak blank wordt afgelakt.

Enerzijds zorgt de zijdeglans lak voor een authentieke, enigszins rimpelige uitstraling. Anderzijds zorgt deze combinatie voor een zeer betaalbaar alternatief voor materialen als plexiglas en epoxy.

Goed om te weten
Elk aluminium schilderij wordt helemaal compleet afgeleverd: de randen beschermd met schuimrubbers, in een doos en klaar om op te hangen. AluArt is standaard afgelakt (glimmend) behalve de formaten 200×300 en 150×250 cm. Deze maten worden mat geleverd, wat overigens een optie is voor elk formaat. AluArt is tevens geschikt om buiten op te hangen, mits onder een afdak en niet vol in de zon. De standaard productietijd is 4-5 weken + een week voor transport. Als wij een item op voorraad hebben is de levertijd 1-2 werkdagen.

Ophangsysteem
Elk AluArt-artikel wordt gemonteerd op een aluminium frame (met gleuf) dat tevens dient als horizontaal verstelbaar ophangsysteem. Hierdoor komt het kunstwerk 2 cm van de wand te hangen. Wij adviseren hiervoor schroefduimen (haken met schroef) te gebruiken. In elk geval voor de “landscape”-modellen adviseren we twee bevestigingspunten. Let op: de geleider op onderstaande foto wordt niet meer meegeleverd. De gleuf in het frame volstaat als ophangsysteem.

Ophangsysteem AluArt dibond achterkant

Maatwerk en recht op retour
Elk AluArt-kunstwerk wordt op maat gemaakt, maar het recht op retour (de bedenktijd) is bij ons toch van toepassing, echter tot een prijs van 549 euro. Grotere werken 150×150, 200×200 en 200×300 cm behandelen wij wel als maatwerk en kennen dus geen recht op retour.

Eerst even kijken
Wil je aluminium schilderijen kopen maar twijfel je? Gebruik dan onze Augmented reality app om onze kunstweken op jouw muur te projecteren, of neem een kijkje in onze galerie in Den haag of Eindhoven. Je kunt ook eerst één AluArt-artikel kopen om vervolgens te kijken of je er meerdere wilt bestellen.

Garantie
Op al onze AluArt-producten zit 2 jaar garantie.

Heb je een vraag over onze Alu-Art producten of het recht op retour? Neem dan contact met ons op!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang € 5,- korting op je eerste aankoop!