Welke schilderijen passen bij de woontrends van 2017

door | jun 26, 2017

Ten opzichte van het jaar 2016 kun je een aantal opvallende veranderingen zien in de woontrends. In 2016 begonnen veel mensen hun woning in te richten met marmeren accenten en poederkleurige woning decoratie. De woontrends 2017 zijn een stuk warmer geworden. Wil jij weten hoe je je huis naar de laatste inzichten in kunt richten en ben je benieuwd welke schilderij stijl hier het beste bij past? Bekijk dan snel onze tips voor het inrichten van je woning naar de nieuwste trends.

Woontrends 2017 - Mijn paradijsDe stijl van 2016

In 2016 lag de nadruk op lieflijkheid. De woningdecoratie bestond uit pastelkleurige, of poederkleurige accessoires. Poederroze en lavendelblauw waren graag geziene kleuren in 2016, gecombineerd met witte marmeren vloeren en koperkleurige elementen. Woningen kregen een romantische uitstraling, waar de schilderstijl zich op aanpaste. In 2017 ligt dat anders.

Woontrends 2017 - Afrika blijWoontrends in het jaar 2017

Woningdecoratie in 2017 mag beschreven worden als stoer, rauw en toch warm, met een knipoog naar industrieel design. Je mag frisse kleuren gebruiken, zoals donkergroen, grijsblauw of donkerblauw, als je deze aanvult met warme kleuren. Warme accenten zijn namelijk essentieel als je je woning naar de laatste woontrends wil inrichten. De kleuren terracotta, bruin, groen, framboos en dieprood zie je steeds terugkeren in de woongidsen. Het schilderij ‘Afrika Blij’ is een adembenemend schilderij, in mooie warme aardetinten.

Je interieur wordt, tenminste als je de woontrends 2017 volgt, automatisch een stukje donkerder. Je kunt je woonomgeving opfrissen met een in het oog springende plant, of een schilderij in stijl. Het sprankelend gekleurde ‘City Love’ is met zijn uitbundige accenten een prima voorbeeld van een opvallend schilderij.

Woontrends 2017 - Big City LoveInterieur tips

Er zijn verschillende manieren om rust en warmte te creëren tijdens het inrichten van je woning. Je leefomgeving voldoet aan de nieuwste trends als je:

  1. Voldoende planten neerzet of ophangt als levende woningdecoratie
  2. Terracotta potten gebruikt voor je planten, terracotta is goed te combineren met wittinten
  3. Een kleed neerlegt, waarmee je alle meubels met elkaar verbindt
  4. Een muur, inclusief plinten, kozijnen en deuren in 1 warme tint schildert
  5. Accenten van kurk toevoegt, kurk voegt textuur toe aan je interieur
  6. Donkergroene of donkerblauwe accenten gebruikt bij het inrichten van je woning
  7. Aan upcyclen doet. Upcyclen gaat nog iets verder dan recyclen, er ontstaat echt iets creatiefs van gerecycled materiaal
  8. Etnische materialen en geometrische prints toevoegt, zoals het onderstaande schilderij ‘Explosion’.

Woontrends 2017 - ExplosionHet is in 2017 ook helemaal hip om een vijgenboom in huis te zetten. Het kweken van deze bomen gaat helaas erg langzaam. Wil je daar niet op wachten? Hang dan het ‘Bladerdak’ op om een levende sfeer na te bootsen. Het schilderij ‘Bladerdak’ is als afbeelding te zien bovenaan deze blog.

Blijf bij jezelf

Wat heel belangrijk is bij het inrichten van je woning, is dat je de inrichting en schilderstijl bij jezelf houdt. Als jij een trend volgt terwijl je de stijl niet echt mooi vindt, zal je je nooit echt prettig voelen in die ruimte. Je woning moet een afspiegeling zijn van je identiteit, met al zijn plussen en minnen. Een voorbeeld: een mooi warm kleed bij iemand met huisstofmijtallergie is niet slim. Probeer je huis dan op te pimpen met een bijzonder schilderij, zoals het acrylschilderij ‘Blije Boom’.

Woontrends 2017 - Blije Boom

0 reacties

Een reactie versturen