Welke soorten schilderijen zijn leuk om thuis op te hangen?

door | nov 30, 2016

Nu de crisisjaren weer een beetje achter de rug zijn, is de stap om een nieuw schilderij te kopen weer wat kleiner geworden. En het leuke is, gave schilderijen hoeven helemaal niet duur te zijn! Betaalbare Kunst verkoopt verschillende soorten schilderijen in allerlei stijlen. Hartstikke leuk om thuis op te hangen. Een aansprekend schilderij maakt je slaapkamer of huiskamer extra aantrekkelijk. Waar wacht je nog op?

Modern jasje

Moderne kunst staat bekend om zijn vrijheid van regels. Kunstenaars maakten wat ze mooi vonden, in plaats van zich aan de standaard te houden. Daardoor kwam er een grotere variatie in het aanbod. Schilders ontwikkelen namelijk vanaf het begin van de 20e eeuw, waarin het modernisme tot stand kwam, een steeds grotere behoefte om uniek te zijn. Fantasie gaat een steeds grotere rol spelen. Geen een schilderij is meer hetzelfde. En dat maakt moderne schilderijen ook zo geschikt om thuis op te hangen. Je vindt in deze stijl altijd wel iets wat bij je interieur past.

Moderne kunst - twee kleurrijke mannen

Kleur bekennen

Is je interieur het toonbeeld van rust? Wil je de kamer opfrissen met een lekker pittig kleurrijk schilderij? Betaalbare Kunst heeft leuke betaalbare soorten schilderijen in verschillende genres en kleurstijlen. Eerder schreven we al een blog over de betekenis van kleur in kunst. We beschreven het verschil tussen warme en koude kleuren en hoe het gekozen schilderij geïnterpreteerd kan worden. Een schilderij met rode tonen heeft vaak iets romantisch. Geel en oranje kleuren brengen leven in de brouwerij. Groen en bruin creëren een gevoel van veiligheid en rust, terwijl blauw openheid en vrijheid symboliseert. Welke kleuren passen bij jou?

Kleurrijke kunst - bootje op zee

Abstract

Abstracte schilderijen zijn soorten schilderijen die je geest aansporen om te fantaseren. Bij abstracte kunst wordt de werkelijkheid namelijk niet weergegeven. Je ziet een reflectie van de ideeën van de kunstenaar. De abstracte kunststroming ontstond eind 19e eeuw. Schilders begonnen te experimenteren met kleuren en vormen. Ze zochten naar manieren om hun eigen emoties uit te drukken. Er zijn verschillende genres: expressionistische abstracte kunst, waarbij enkele voorwerpen nog zichtbaar te herkennen zijn en geometrische abstracte kunst, waarin geometrische vormen te herkennen zijn. Zou jij graag abstracte kunst aanschaffen, of liever een andere stijl schilderijen kopen?

Abstacte kunst - beam

Uniek in zijn soort, metalen 3D schilderijen

Voor iedereen die houdt van robuustheid, van authenticiteit, van anders dan anders, zijn de metalen 3d schilderijen uitermate geschikt om thuis op te hangen. Metalen schilderijen hebben een speels effect, omdat ze meer reliëf hebben dan een standaard schilderij. Een van de kenmerken van deze soorten schilderijen is dat de metalen accenten in het kunstwerk naar buiten komen. Daardoor springen ze als het ware je huiskamer in. Door ze extra te accentueren met kleur, geeft de kunstenaar een 3D effect aan zijn werk. Metalen schilderijen zijn stevig vanwege het materiaal. Toch zijn ze niet super zwaar, ze zijn eenvoudig aan je muur te bevestigen. Betaalbare Kunst verkoopt abstracte en figuratieve metalen schilderijen.

Metalen kunst - city

Omdat schilderijen bij Betaalbare Kunst niet duur zijn, is het aantrekkelijk om je huis op te fleuren met aan bijzonder schilderij. Met de ‘Maand op zicht’ garantie, kun je goed beoordelen of het gekozen schilderij écht bij je thuis past. Kunst kopen was nog nooit zo eenvoudig.

Uitgelicht schilderij: Kleurrijke surfplanken

0 reacties

Een reactie versturen