Hoe kan ik van een foto een schilderij laten maken

door | jun 13, 2017

Heb jij ook zo’n prachtige foto waar je eigenlijk iets mee zou moeten doen? Veel mensen maken oneindig veel foto’s van hun huisdier, zichzelf of de kinderen en doen daar vervolgens niets meer mee. Een collage van schitterende natuurfoto’s, of een foto op canvas zijn manierem om de afbeeldingen tot hun recht te laten komen. Maar als je een foto of afbeelding hebt waarvan je hart écht sneller gaat kloppen, kun je het nog veel specialer maken. Bij Betaalbare Kunst kun je van je favoriete foto of afbeelding een schilderij laten maken. Een spectaculair aandenken van het moment van je dromen.

Hoe het begint

In principe kun je elke afbeelding of foto laten naschilderen. Of het nu een (portret)foto van eigen makelij is, of een professionele afbeelding van een bestaand schilderij, zoals de onderstaande Van Gogh. Als de afbeelding duidelijk is, kunnen de kunstenaars van Betaalbare Kunst het namaken. Jij bepaalt de afmetingen die je schilderij moet krijgen. Je kunt kiezen of je een kleurenschilderij wil, of liever zwart-wit kunst. Bovendien kun je het schilderij laten inlijsten, met een bak- of sierlijst die jij mooi vindt. Deze lijsten kun je zien in de galerie van Betaalbare Kunst in Den Haag.

Schilderij van foto - Van GoghAanpassingen van het origineel

Omdat de schilderijen met de hand gemaakt worden, is het mogelijk om kleine aanpassingen door te laten voeren. Je kunt bijvoorbeeld:

  • Een schilderstijl of kiezen (modern, impressionistisch)
  • Foto’s bijsnijden
  • Foto’s combineren
  • Kleuren aanpassen, zodat het schilderij mooier bij de tinten van je kamer past
  • Delen weglaten of doortrekken
  • Signaturen veranderen of weglaten
  • Een andere vorm van het schilderij laten maken, zoals de ronde Boeddha

Bij grotere aanpassingen maken we vooraf een digitale mock-up, zodat je kunt beoordelen of het schilderij wordt zoals je voor ogen had.

Er zijn grenzen aan deze aanpassingsmogelijkheden. De schilders moeten een duidelijk beeld hebben van je eisen. Als er uit al je wensen geen duidelijk beeld ontstaat, kan het zijn dat we je vragen om je wensen te herzien.

Schilderij van foto - Ronde BoeddhaDe schilders

Het schilderen wordt gedaan door verschillende ateliers in China. Chinezen zijn namelijk een kei in kopiëren, zoals je vast wel weet. In de ateliers werken een groot aantal professionele schilders, elk gespecialiseerd in verschillende technieken. Voor iedere opdracht wordt gekeken welke schilder tot het beste eindresultaat kan komen. Het gehele werk wordt voor de volle 100% handgeschilderd. Betaalbare Kunst gaat niet akkoord met prints, ook niet als ondergrond.

De materialen

Betaalbare Kunst levert kwaliteit. Alle werken worden gemaakt op 380 grams katoen. Dit is een stuk steviger dan het gemiddelde canvas materiaal dat bij productiekunstwerken gebruikt wordt. Het canvas wordt gespannen op een spieraam van 2 of 4 cm dik en voorzien van ophangsysteem. Wat betreft verf kun je kiezen uit hoogwaardige glanzende olieverf, waardoor een vernislaag niet nodig is. Een andere optie is acrylverf, al dan niet afgewerkt met een vernislaag. De keuze voor verf ligt in principe bij de opdrachtgever. Omdat Betaalbare Kunst alleen met goede materialen werkt, kunnen we je een garantie geven van 5 jaar voor bijvoorbeeld afbladderen of verkleuren. Het zou namelijk jammer zijn als bijvoorbeeld de kleurrijke reproducties van Ad Verstijnen vaal worden. Ook op het transport van China naar het afleveradres zit garantie.

Schilderij van foto - Kleurrijk schilderijPrijsopgave of offerte

De vraag naar gepersonaliseerde kunst is groot. Daarom geeft Betaalbare Kunst iedere opdrachtgever eerst een schatting van de prijs als we een aanvraag hebben ontvangen. Op het moment dat je akkoord gaat, krijg je de officiële offerte toegestuurd. Daarin staan alle afspraken over de prijs, uitvoering, bezorging, materiaal, levertijd, werkwijze, betaling enzovoorts. Het is belangrijk dat je de offerte goed doorleest, zodat je weet waar je aan toe bent. In de Algemene Voorwaarden kun je bovendien nalezen wat de rechten en plichten zijn van zowel opdrachtgever als uitvoerende instantie.

En dan aan de slag

Als je via email toestemming hebt gegeven en een aanbetaling hebt gedaan, geeft Betaalbare Kunst de opdracht aan de best passende schilder. Die gaat met de opdracht aan de slag. Tijdens de laatste fase van het proces krijg je een digitale foto te zien van het resultaat. Dit is het moment waarop je feedback kunt geven, bijvoorbeeld wat betreft kleuren, vormen enz. Dit heeft de opdrachtgever van het schilderij van Grace Jones ook een aantal keer gedaan. Aan de hand van de opmerkingen wordt het schilderij aangepast. Dit proces kan zich een aantal keer herhalen. Op deze manier is zo goed als iedereen tevreden met het eindresultaat.

Schilderij van foto - Grace JonesEen heel enkele keer, als het duidelijk is dat de combinatie schilder/schilderij toch geen succes blijkt, kan Betaalbare Kunst ervoor kiezen om de opdracht door een andere schilder opnieuw te laten uitvoeren. Door onze werkwijze bereiken we een tevredenheid van 99%!

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor jouw hoogstpersoonlijke kunstwerk? Vraag dan een offerte aan en wij nemen binnen een werkdag contact met je op.

0 reacties

Een reactie versturen