Rustgevende slaapkamer: hoe kan een schilderij bijdragen?

door | mei 30, 2017

De meeste mensen brengen gemiddeld 8 uur per etmaal op hun slaapkamer door. De slaapkamer is een plek om tot rust te komen en om romantiek te beleven. Als je je slaapkamer gaat inrichten, moet je weten dat er een aantal factoren zijn die sfeerbepalend zijn. Rustgevende kleuren op je muur en in je gekozen schilderij geven je slaapkamer een serene uitstraling. Het schilderij ‘Long beach’ bovenaan deze blog is kleurrijk, maar zeker niet schreeuwerig en past prima in een rustgevende slaapkamer.

Kleuradvies voor een rustgevende slaapkamer

Voor een rustige slaapkamer kun je het beste een eenvoudig kleurenpalet kiezen. Aardetinten zijn hiervoor erg geschikt. Ook de kleur blauw zorgt voor een betere, kalmere nachtrust. De kleuren groen en geel zijn tevens rustgevende kleuren voor in de slaapkamer. Deze kleuren laten mensen gemiddeld langer slapen. De kleur rood staat bekend om het geven van energie. Dit is wat betreft passie misschien een goed idee, maar voor je nachtrust kan het nadelige gevolgen hebben. Paars is daarom ook minder geschikt voor de slaapkamer.

Sobere kleuren

Sobere simpele kleuren zijn gemakkelijk te combineren. De kleurvarianten op wit en grijs zijn vaak tijdloos en je kunt ze gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld pasteltinten. Door veel rustige (witte) kleuren te gebruiken oogt je slaapkamer groter. Het is het mooiste als je de kunst die je in een sobere slaapkamer gaat ophangen, afstemt op deze eenvoudige stijl. Fotografiekunst past mooi in dit type interieur. Bijvoorbeeld het schilderij ‘Vertrekkende zwaan’ past mooi in een sobere slaapkamer.

Vertrekkende zwaanNatuurlijke tinten

De natuurlijke tinten zoals klei, terracotta, zandkleur en mosgroen stralen een eerlijke, pure sfeer uit. Je gaat als het ware terug naar je roots. In deze sfeer is het mooi om houten meubels terug te laten komen, zoals bijvoorbeeld een bureau van steigerhout. Een schilderij met een Afrikaanse achtergrond, zoals ‘Sossusvlei’ vult deze setting prachtig aan.

SossusvleiRustgevende kleuren

Rustgevende kleuren voor je slaapkamer, zorgen ervoor dat je kunt ontspannen. Koude blauwe kleuren laten je kamer koeler lijken, terwijl warmere blauwe kleuren je kamer een knussere uitstraling geven. Het schilderij ‘Wolkenbloesem’ is uitermate geschikt als kunst voor een rustgevende slaapkamer.

WolkenbloesemOpwekkende kleuren

Je kunt er ook juist voor kiezen om kunst met opwekkende kleuren in je slaapkamer op te hangen. Dit zorgt ervoor dat je in een opgewekte stemming komt als je in de ochtend je ogen open doet. Je krijgt er meteen meer energie van. Denk aan de kleuren geel en oranje. Laat de kleuren niet teveel knallen voor een rustgevende slaapkamer. Het schilderij ‘De viool’ is een mooi voorbeeld van een rustig schilderij waarin de opwekkende kleur geel de boventoon voert.

De vioolDonkere kleuren

Als je je slaapkamer gaat inrichten met donkere kleuren, moet je er rekening mee houden dat je slaapkamer door deze keuze kleiner zal lijken. Donkere kleuren maken een slaapkamer wel mysterieuzer. Sommige mensen vinden een donkere kamer stijlvoller en ‘duurder’ ogen. Het abstracte schilderij ‘Pearl’ staat schitterend op een chocoladebruine muur.

Pearl

0 reacties

Een reactie versturen