Online kunst kopen: hoe kies je het perfecte schilderij?

Online kunst kopen: hoe kies je het perfecte schilderij?

by Nienke, 02/02/2018

De komst van het internet, en daarmee online galeries, heeft de kunstwereld wagenwijd open gegooid. Waar kunst vroeger onbetaalbaar, onbereikbaar en voor de elite leek, kan anno 2018 iedereen online kunst vinden en aanschaffen. Maar hoe kies je het perfecte schilderij vanuit een online galerie of webshop?

Waar moet je op letten? Hoe match je een schilderij met je interieur? En zijn er ook valkuilen? Na deze blog ben jij helemaal klaar om online een schilderij aan te schaffen.

Online schilderij aanschaffen: welke kies ik?

Het handige van online kunst kopen is dat je met de juiste zoekwoorden precies kunt vinden wat je zoekt. Je hoeft niet meer stad en land af te reizen op zoek naar het perfecte schilderij voor jouw woning.

Als je online kunst zoekt, kun je dus nauwkeuriger zoeken. Bedenk dan ook van tevoren goed wat voor schilderij je wilt kopen. Dat scheelt tijd en maakt het zoeken overzichtelijker. Zoek je een abstract schilderij? Een trendy kunstwerk? Of toch een prachtig kleurrijk stilleven? Maak je keuze en voor je het weet heb je je droomschilderij gevonden.

Daarnaast kun je ook van tevoren nadenken over het onderwerp op het schilderij. Laat de clichés links liggen en kies voor iets wat jou écht aanspreekt. Kunst kan een prachtige manier zijn om iets van jezelf te laten zien in je interieur. Wees dan ook niet bang om iets bijzonders op te hangen.

Als je weet wat voor schilderij je wilt, wordt het online zoeken naar kunst een stuk gemakkelijker.

Waar hang ik het schilderij op?

Het zal je maar gebeuren: je koopt online een prachtig schilderij, maar bij bezorging blijkt het niet eens door de deur te passen. Doodzonde natuurlijk! Bedenk daarom voordat je een kunstwerk koopt waar je het op wilt hangen en wat de ideale grootte is.

Let goed op de afmetingen van een schilderij als je online aan het shoppen bent. Op het internet kan een schilderij er verraderlijk groot of klein uitzien.

Kijk daarnaast ook naar de kleuren in je kamer. Een schilderij kan een ruimte helemaal afmaken en samenbinden. Over het algemeen zijn er twee manieren waarop een schilderij een kamer kan beïnvloeden: het kan rust brengen of het kan juist opvallen.

Vind jij je kamer al chaotisch en vol genoeg, maar wil je toch een stuk betaalbare kunst in je huis? Ga dan op zoek naar een schilderij met rustige kleuren die passen bij de rest van je interieur, zoals het abstracte “De Vrijheid” Op die manier kun je je drukke woonruimte voorzien van een kunstwerk en hiermee het geheel rustiger laten ogen.

schilderij de vrijheidAan de andere kant kun je juist kiezen voor een schilderij met opvallende kleuren. Dit werkt heel goed in een ruimte die nog te rustig en leeg aanvoelt. Een modern doek waar de kleuren vanaf spatten kan dan als een ware eyecatcher de ruimte een stukje karakter geven. Kies bijvoorbeeld voor het tijdloze “Bike by Night” Vervolgens kun je de kamer helemaal samenbinden door kussentjes of vazen in dezelfde kleuren als het schilderij aan te schaffen.

schilderij bike by nightHier zijn natuurlijk geen vaste regels voor, dit is helemaal afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Dit zijn echter wel zaken waar je van tevoren over na kunt denken, zo maak je de kans op een miskoop nihil!

Online kunst vergelijken

Een kunstwerk is natuurlijk interessanter als je weet waar het vandaan komt, wanneer het is gemaakt, en wie de kunstenaar is. Op het internet kun je dikwijls uitgebreide informatie vinden rondom een kunstwerk. Bovendien kun je meteen verder zoeken naar schilderijen van de kunstenaar die jouw interesse heeft gewekt.

Met zoveel informatie tot je beschikking wordt het natuurlijk gemakkelijker om verschillende kunstwerken met elkaar te vergelijken. Maak daar dan ook gebruik van. Je kunt schilderijen vergelijken op stijl, formaat, kunstenaar, thema, prijs, verfsoort, en nog veel meer. En dat allemaal op je eigen manier en tempo.

Op die manier kun je gemakkelijk een schilderij vinden wat niet alleen binnen je budget valt, maar ook nog eens aan al je andere eisen voldoet. En dat allemaal vanuit het comfort van je eigen huis, ideaal dus!

Een betaalbaar schilderij aanschaffen

Nu je weet waar je op moet letten als je online kunst wilt kopen, kun je aan de slag. Kijk gerust rond in ons assortiment van schilderijen en vergelijk je favorieten met elkaar. Voor je het weet heb jij jouw perfecte schilderij aan de muur hangen!

Geen reacties


Reageer

Je emailadres zal niet worden weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente berichten

Back to Top