Museum of betaalbare kunstgalerie: waarom goed als dagje uit?

Museum of betaalbare kunstgalerie: waarom goed als dagje uit?

by Nienke, 15/12/2017

Een bezoek aan een museum of een betaalbare kunstgalerie is voor kunstliefhebbers het ultieme dagje uit. En dat is niet voor niets! Kunst bekijken kent namelijk vele voordelen voor lichaam en geest.

Ben jij je nog aan het oriënteren op een eventueel museumbezoek? Lees dan snel verder, want ook voor jou kent kunst bekijken belangrijke voordelen. En om deze ogenschijnlijk dure nieuwe hobby in de hand te houden, delen we de gouden tip met je!

4 bewezen voordelen van een museumbezoek

1. Een museumbezoek maakt je ontspannen

Een onderzoek van J. Packer toont aan dat een museumbezoek een herstellende werking heeft op mensen. Het overgrote deel van de museumbezoekers was na afloop meer ontspannen, minder gestresst en aandachtiger voor de wereld om hen heen. Dus wil je de alledaagse rompslomp even vergeten? Duik een museum in!

2. Je krijgt een positiever beeld van jezelf

Onderzoek toont aan dat je gelukkiger wordt van ervaringen dan van materiële aankopen. Mooie ervaringen, zoals een museumbezoek, geven positieve herinneringen die je niet kwijtraakt.

Bovendien kan je nieuwe hobby een belangrijk deel worden van je identiteit en bijdragen aan je sociale contacten. Ervaringen maken je leven mooier en interessanter, waardoor jij je positiever zult voelen over jezelf!

3. Je wordt geïnspireerd

Het kan haast niet anders dan dat je je na een museumbezoek geïnspireerd voelt. De creatieve uitspattingen die je hebt waargenomen, zul je meenemen in je dagelijks leven. Wellicht lijken sommige problemen of dilemma’s ineens niet meer zo moeilijk? Of misschien heb je nieuwe inspiratie voor de inrichting van je woning?

Op de website van Betaalbare Kunst kun je op je gemak bekijken welke kunstwerken jouw woning zullen opfleuren. Misschien past dit kleurrijke boswandeling schilderij perfect boven jouw bank of eettafel?

Schilderij kopen betaalbaar

4. Je wordt slimmer van musea

Kunst kijken maakt je slimmer! Je zult kennis verwerven en tot nieuwe inzichten komen. Bovendien train je je inzichten en creativiteit doordat je je met kunst in andere tijden, plaatsen en betekenissen verplaatst.

Daarbij draagt praten over een kunstwerk bij aan je communicatieve en sociale vaardigheden. Ben je bang dat je niet kunt genieten van kunst, omdat je het toch niet begrijpt? Lees dan onze blog met 6 tips over het kijken naar kunst. Hiermee wordt iedereen een kunstkenner!

Gouden tip: bezoek een betaalbare kunstgalerie

De drempel om een museum te bezoeken is bij velen hoog. De prijs van een entreekaartje is hierbij de voornaamste reden om niet te gaan. Gelukkig zijn er veel betaalbare of gratis kunstgaleries die je kunt bezoeken!

Andere voordelen van betaalbare kunstgaleries ten opzichte van musea benoemen we hieronder.

1. Verliefd geworden op een kunstwerk? Geen probleem!

Als je tijdens een museumbezoek verliefd wordt op een kunstwerk zul je helaas met lege handen het museum weer moeten verlaten. Gelukkig kun je bij kunstgaleries de kunstwerken voor een zeer goede prijs aanschaffen. Wie weet stuit je op dat pareltje waar jouw lege muur op wacht!

2. Je bevindt je niet in de mensenmassa

Zeker in grote steden zijn musea de trekpleisters voor toeristen. Heb je geen zin om je te begeven in de mensenmassa? Ook dan biedt een kunstgalerie uitkomst! Zoek een kunstgalerie bij jou in de buurt en je bent verzekerd van een rustige middag!

3. Laat je verrassen door onbekende kunstenaars

Vind je kunstwerken van de bekendste kunstenaars weinig verrassend? Voel je je niet meer overweldigd door de schoonheid van Renaissance-schilderijen? Dat is helemaal niet erg! In kunstgaleries laat je je altijd verrassen door kunstwerken van onbekende kunstenaars, zoals dit Rainy Day schilderij:

Rainy day betaalbare kunst kopen

Gratis naar een kunstgalerie in Den Haag?

Heb je na het lezen van deze blog zin om een kunstgalerie te bezoeken? Kom gerust langs in de galerie van Betaalbare Kunst!

Geen reacties


Reageer

Je emailadres zal niet worden weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente berichten

Back to Top