Kunst in opdracht laten maken: kan dat goedkoop?

door | mrt 1, 2017

Betaalbare Kunst krijgt regelmatig de vraag of het mogelijk is om kunst in opdracht te laten maken. Vaak gaat het om de wens om een privé afbeelding of foto als basis te gebruiken voor een echt schilderij. Voor de klant is het vaak niet mogelijk om de afbeelding op de gewenste grote te krijgen, of ze geven de voorkeur aan olieverf in plaats van fotokunst. Gelukkig heeft Betaalbare Kunst daar de perfecte oplossing voor. En het is nog te betalen ook, deze vorm van kunst op maat.

Jarenlange ervaring

Betaalbare Kunst heeft jarenlange ervaring in het maken van schilderijen in opdracht. We kunnen de prijzen lager houden, omdat we een deel van onze opdrachten uitbesteden aan kunstenaars in China. Ondanks de afstand, de goede kwaliteit van de materialen, stevig canvas (380 grams) en de kennis van de Chinese kunstenaars, is deze werkwijze betrekkelijk goedkoop. Afhankelijk van het formaat en de mate van detail, kun je al handgemaakte kunst op maat kopen, vanaf €199,- inclusief verzendkosten en btw.

Kunst in opdracht : vrouw in het zwartDe werkwijze

Als Betaalbare Kunst schilderijen in opdracht mag leveren, gaan we als volgt te werk:

1. De afbeelding

Allereerst hebben we natuurlijk de afbeelding nodig. Je kunt je foto op verschillende manieren overhandigen.

  • Een hardcopy per post
  • Gedigitaliseerd of via een link per email
  • Persoonlijk overhandigen in onze galerie in Den Haag

Dit is ook het moment om je wensen wat betreft formaat, type verf (acryl of olie) en frame (2 of 4 cm dik) door te geven.

2. Schatting van de prijs

Als we de afbeelding hebben beoordeeld, ontvang je binnen een dag een schatting van de prijs. Deze prijs is afhankelijk van je wensen en van de mate van detail op de afbeelding. Hoe meer detail, hoe duurder het schilderij zal uitvallen. Het schilderij “Ducati” bevat bijvoorbeeld veel meer detail dan de naamloze dame bovenaan dit blog.

Kunst in opdracht - Ducati3. De offerte voor je kunst in opdracht

Op het moment dat onze prijs en werkwijze aansluiten op jouw wensen, ontvang je van ons een vrijblijvende offerte, waarin alle afspraken en details staan vastgelegd. Na jouw akkoord en aanbetaling, gaan we direct met je opdracht aan de slag.

4. Tussentijdse beoordeling

Betaalbare Kunst snapt dat het erg spannend is om kunst in opdracht te bestellen. Omdat het schilderij op afstand gemaakt wordt, kun je niet tussentijds even bij de schilder binnenwippen om te kijken wat het wordt. Om de puntjes op de i te zetten, sturen we je daarom altijd een foto van het voorlopige eindresultaat. Je kunt aan de hand hiervan meteen gewenste correcties doorgeven.

5. Verzenden eindresultaat

Gemiddeld duurt het 3 tot 4 weken om een schilderij in opdracht te laten maken. Op het moment dat we de nabetaling hebben ontvangen, sturen we het schilderij naar je toe. Omdat het schilderij meteen voorzien is van een ophangsysteem, hoef jij het alleen nog maar een mooi plekje te geven.

Wil jij graag een schilderij op maat laten maken? Laat je dan niet tegenhouden door de prijs of onbekendheid, want Betaalbare Kunt laat je graag zien dat gepersonaliseerde kunst heel bereikbaar is.

0 reacties

Een reactie versturen