Fotokunst: hoe kies je de perfecte foto voor je interieur?

Fotokunst: hoe kies je de perfecte foto voor je interieur?

by Nienke, 12/04/2018

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van je huis of betrek je een nieuwe woning? Dan ben je vast heel druk bezig met het vinden van mooie meubels, maar heb je ook al gedacht aan het opleuken van de muren? Fotografie kunst wordt steeds populairder en kan een mooie toevoeging zijn aan je interieur.

Kunst is er in alle soorten en maten. Schilderijen, beelden, maar ook foto’s kunnen kunst zijn. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten fotokunst. Iedere stijl heeft zijn eigen eigenschappen en een keuze maken kan dan ook moeilijk zijn. In deze blog gaan we in op de verschillende stijlen en geven we advies, zodat jij jouw droomhuis kunt inrichten.

Fotokunst aan de muur

Steeds meer mensen kiezen voor een fotografisch kunstwerk aan de muur. Dat is natuurlijk niet zonder reden; fotokunst is strakker en eigentijdser dan een schilderij en bovendien vaak beter betaalbaar. Zeker voor een modern interieur is een foto op dibond een hele goede keuze. En er is altijd wel een foto die bij jouw interieur past!

1. Luchtfotografie

New York City skyline Stad WolkenkrabbersNew York City Skyline

Luchtfotografie is een populaire vorm van fotokunst voor aan de muur. Foto’s vanuit de lucht zijn altijd indrukwekkend en je kunt er vaak eindeloos in verdwalen. Met een luchtfoto van een stad hang jij de schoonheid van die stad aan de muur. Luchtfoto’s zijn indrukwekkende foto’s die de schoonheid van een stad prachtig weergeven.

Behalve steden zijn er ook andere mogelijkheden voor luchtfoto’s, denk maar eens aan luchtfoto’s van bergen, een rivier of meertje, eilanden of andere prachtig landschappen. Een luchtfoto is een prachtige aanvulling voor jouw interieur!

2. Portretfotografie

Beautiful golden woman faceBeautiful golden woman face

Een portret is simpel gezegd een afbeelding van iemands gezicht. Portretten werden al gemaakt voordat de fotocamera bestond. Door schilderportretten hebben we nu een idee van hoe belangrijke historische figuren eruit zagen.

Met een portret kan een fotograaf alle kanten op. Niet ieder portret is dan ook zomaar een portret. Er zijn honderden opties voor portretten, waardoor de keuze veelzijdig is. De meest gebruikte portretten zijn journalistieke portretten, zakelijke portretten, publieksportretten, omgevingsportretten, klassieke portretten en expressieve portretten. Bij expressieve portretten wordt er veel gewerkt met kleuren, make-up en andere versiersels. Deze portretten worden vaak aan de muur gehangen, maar ook publieksportretten zijn populair voor privégebruik. Er zijn veel verschillende soorten portretten, wat het voor iedereen mogelijk maakt om het ideale plaatje voor aan de muur te vinden!

3. Natuurfotografie

Leeuw close up II kleurLeeuw close-up (vierkant)

De natuur is een dankbare plek voor fotografen. Veel fotografen zijn dan ook gespecialiseerd in het fotograferen van de natuur. In de natuurfotografie wordt er onderscheid gemaakt in een aantal onderdelen waar fotografen zich in specialiseren. De belangrijkste zijn landschapsfotografie, macrofotografie, onderwaterfotografie en wildlife-fotografie.

Natuurfotografie is een van de meest inspannende soorten van fotografie, vooral omdat de fotograaf soms wel urenlang geduld moet hebben. Vanwege de moeite die er in gestoken wordt zijn de foto’s echter des te mooier! Als je van de natuur houdt en je hebt nog ruimte aan de muur over, is een natuurfoto een mooi idee.

4. Architectonische fotokunst

Lacour Plafond handelsbeurs Antwerpen tnLacour plafond handelsbeurs antwerpen

Toegegeven, deze vorm van fotografie is een smaakkwestie. Je houdt ervan of je houdt er niet van. Maar als je ervan houdt zijn er prachtige foto’s die je aan je muur kunt hangen. De wereld staat vol met architectonische hoogstandjes. Kathedralen, wolkenkrabbers, bruggen of andere bijzondere gebouwen: er zijn prachtige foto’s mogelijk van architectonische werken.

Je kunt er alle kanten mee op en de afgebeelde werken blijven je vaak verwonderen. Elke stad is uniek in zijn werken en stijlen. Zo vind je in Almere meer moderne architectuur, terwijl je in Amsterdam veel historische werken tegenkomt. Architectonische werken zijn veelzijdig en je raakt er niet op uitgekeken. Daardoor is dit een prachtige toevoeging aan het interieur.

Betaalbare fotokunst

In deze blog hebben we verschillende stijlen fotokunst gedeeld. Hopelijk hebben we je met onze voorbeelden kunnen inspireren. Op onze website vind je betaalbare foto’s die we voor je leveren op dibond doeken in verschillende formaten. Neem gerust een kijkje in ons ruime aanbod om jouw muur op te leuken!

Geen reacties


Reageer

Je emailadres zal niet worden weergegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente berichten

Back to Top