Reproducties van grote kunstenaars

Kunstenaars willen met hun kunst meer mensen bereiken dan alleen degenen die hun originele werk (kunnen) kopen. Ze kiezen daarbij natuurlijk voor een productiemethode die oorspronkelijke gevoel van het origineel overbrengt. Met een giclée kan dat. Want een giclée vormt een kunstreproductie die in bijna niets onderdoet voor het origineel. Behalve dan dat ze een stuk betaalbaarder is.

Giclées vormen dan ook het perfecte alternatief voor een origineel kunstwerk. Elke giclée wordt bovendien in een beperkte oplage gemaakt, door de kunstenaar voorzien van een gesigneerd certificaat van echtheid en is door het gebruik van echte pigmenten tenminste 75 jaar kleurecht.

An afternoon in spring Juane Xue 51254
Kunst in de keuken - Stilleven granaatappels

De productie van een giclée

Het ontstaan van een hoogwaardige giclée begint allang voor het eigenlijke productieproces. De zoektocht naar een gearriveerde kunstenaar die zijn of haar meesterwerken wil laten reproduceren is namelijk een traject op zich. Niet elke kunst of kunstenaar leent zich immers voor het reproduceren van zijn of haar creaties.

Een goede samenwerking kan jaren op zich laten wachten, maar als de hand eenmaal is geschud, volgt het technisch hoogstandje. Want een schilderij uitprinten is meer dan een foto maken en een printopdracht geven. Het gevoel dat een kunstenaar in zijn of haar werk legt en die voor 100% recht doet aan het origineel, kan in reproducties immers alleen maar worden overgebracht door een uitgekiende reproductietechniek.

Het fotograferen

Het begint met het zeer zorgvuldig fotograferen van het kunstwerk. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een unieke, geavanceerde techniek, waarbij 64 opnames worden samengevoegd tot één beeldbestand. Elke kunstenaar wordt zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van de finale beelden, die de basis vormen van alle prints van de betreffende originele schilderijen.

Voordat er iets gedrukt kan worden, moeten er echter nog de nodige stappen worden gezet. Van het omzetten van het 3-kleuren RGB bestand naar het 4-kleuren CMYK bestand, tot de aanpassing van het beeldbestand naar het raster, het soort drukpers en de drukspecificaties. En de papiersoort waarop gedrukt gaat worden, zodat het eindresultaat zo veel mogelijk recht doet aan het originele kunstwerk.

Heb je nog een vraag over deze hoogwaardige prints? Laat het ons weten of ga direct van slag met het kopen van een unieke kunstreproductie!

schilderij Red tulipfields Ton Dubbeldam 141553

Neem contact op

Voor vragen kan je ons altijd bereiken.