Fotografie ware kunstwerken voor in huis

Fotografen wisten het al lang. Een foto is als een waar kunstwerk. Om te schieten en te bewerken, maar tegenwoordig ook steeds meer als kunstwerk voor aan de muur. Daar is de ware kunst liefhebber inmiddels wel achter. Valt ook te zien aan de opkomst van de meest bijzondere foto’s op beurzen en in kunstgaleries.

Foto’s hebben als kunstobjecten bijna per definitie een andere uitstraling dan schilderijen. Een foto is in principe een momentopname van de omgeving waar zij is genomen en daarom realistisch. Uiteraard kunnen foto’s dusdanig worden bewerkt dat er weinig oorspronkelijks meer over blijft. Maar dan spreken wij liever van Digital art.

Foto’s gesorteerd op onderwerp.

Ons aanbod van foto’s als kunstobjecten hebben wij onderverdeeld in diverse, uiteenlopende onderwerpen. Een foto is in principe een weergave van de omgeving. In tegenstelling tot schilderijen is het onderwerp Abstract daarom ondervertegenwoordigd.

Zoek je toch een abstracte foto? Kijk dan bij in de categorie Digital Art. Verder hebben wij bijzondere foto’s in de categorie dieren, transport en vervoer, architectuur, boten en nog veel meer.

Een bijzonder onderwerp binnen de fotografie wordt gevormd door urban exploring. Bij urban fotografie gaat de fotograaf op zoek naar oude, vervallen gebouwen en verlaten terreinen om daar, meestal tegen de regels in, unieke beelden vast te leggen.

Ingelijste foto van een rood Volkswagen camper busje
Foto "Urban gang groen" van de fotograaf Olivier Lacour

Fotografie en stijlen

Een  succesvolle en bekende urban fotograaf is Olivier Lacour. Betaalbarekunst.nl heeft diverse van zijn werken te koop in de webshop. Lees hier meer over Lacour of bekijk hier de kunstwerken van Lacour. Maar fotografie komt natuurlijk met vele stijlen die elkaar tevens kunnen overlappen. Stijlen zijn er van romantisch, tot tijdloos en zwart-wit tot kleurrijk. Doorzoek en bekijk de verschillende stijlen zonder je interieur uit het oog te verliezen.

Fotografie en formaten

Naast onderwerp, stijl en prijs is het formaat van de te kopen foto een wel heel bepalende factor. Daarom kun je bij Betaalbarekunst.nl net zo goed zoeken op afmetingen. Je kunt zelfs foto’s zoeken op alleen hoogte of alleen breedte.

Landscape fotografie

Landscape komt van landschap en houdt logischerwijs in dat het kunstwerk breder is dan hoog. Zoek je een foto in landscape-formaat? Kies bij het filteren dan bijvoorbeeld een breedte die anderhalf keer zo groot is als de hoogte.

Portrait fotografie

Portrait houdt dus in dat het kunstwerk hoger is dan breed, net als bij een portret. Zoek je een foto in portrait-formaat? Kies bij het filteren dan bijvoorbeeld een hoogte die anderhalf keer zo groot is als de breed.

Welk formaat of welke stijl je ook wenst, start hier je zoektocht naar fotografie-kunstwerken.

A lot of flamingo's

Neem contact op

Voor vragen kan je ons altijd bereiken.